Otvorili letnú turistickú sezónu pltníkov v Pieninách

25.04.2005 Celý región

Posvätením pltí a turistických chodníkov a symbolickým odomknutím Dunajca začala sa 23. apríla slávnostne letná turistická sezóna v Národnom parku Pieniny.
Z prístaviska pltí Pod lipami pri národnej kultúrnej pamiatke Červený kláštor v okrese Kežmarok sa po vodnej hladine do obce Lesnica spustilo asi 2O pltí. Veľmi rýchly splav, keďže hladina Dunajca bola vysoká, si vyskúšala medzi pozvanými hosťami aj poslankyňa Európskeho parlamentu za Slovenskú demokratickú a kresťanskú úniu a starostka obce Chmeľnica v okrese Stará Ľubovňa Zita Pleštinská.
Jeden zo spoluorganizátorov slávnostného otvorenia sezóny Ján Hubcej, vedúci pltníctva Dunajec Červený Kláštor, informoval, že verejnosť začnú voziť v nedeľu 24. apríla a od nedele 1. mája bude splavovanie plťami fungovať denne. \"Neželáme si nič iné len to, aby naše služby využilo čo najviac domácich a zahraničných turistov, \" konštatoval.
Združenie pre rozvoj regiónu Pienin a Zamaguria pripravilo aj sprievodný program. Účinkoval v ňom detský ľudový súbor Flisok z Červeného Kláštora pod vedením Heleny Regecovej.
(jj)
 

Vyberte región